Albina, Bolesławy, Bolisławy, Laurencjusza, Marii Magdaleny, Milenii, Pankracego, Więcemiły, Wawrzyńca

Podstawowa, robocza wersja części systemu obsługi biblioteki Czytelnik w wersji 1.0.0 udostępniona na stronie i możliwa do pobrania.

Do głównych założeń jakie przyjęliśmy przy projektowaniu systemu, była konieczność zapewnienia jak najmniejszej zasobożerności aplikacji, co osiągnięto poprzez wykorzystanie indywidualnego systemu zapisu informacji, nie korzystającego z baz danych, a przechowującego dane w pamięci systemu operacyjnego, co pozwoliło maksymalnie przyspieszyć działanie aplikacji, z oszczędzaniem sprzętu.

Rozwiązanie to, umożliwiło także brak konieczności uzależniania działania aplikacji od zewnętrznych dostawców baz danych i dodatkowych kłopotów z licencjami i koniecznością wymiany sprzętu na bardziej wydajny.

Do pobrania plik z dnia 14.09.2016 (Windows 32-bit - nie testowane pod Win98 i Win95). Oraz archiwizer 7zip. Strona domowa 7zip

Program należy uruchomić w odrębnym katalogu - w którym zakłada swoje pliki wynikowe.

Instrukcja do programu

Zestawienie statystyczne w formacie XLS - do odczytania w różnych programach obsługujących dokumenty w tym formacie.

Praca nad systemem została definitywnie zawieszona.