Albina, Bolesławy, Bolisławy, Laurencjusza, Marii Magdaleny, Milenii, Pankracego, Więcemiły, Wawrzyńca

Wersja poradnika do druku, poszerzona zostanie o omówienie witamin i minerałów, wraz z przedstawieniem ziół popularnie używanych w kuchni, a także spotykanych na łąkach i lasach Polski.

Inną atrakcją tego poradnika, jest również krótkie omówienie leczniczych właściwości miodu oraz zestawienie kilku potraw z miodu, a wśród nich przetwory alkoholowe do własnej produkcji.

Przedstawione tu metody leczenia, nie należą do "cudownych" i natychmiastowych. Aby przyniosły wymierne korzyści zdrowotne, należy się przygotować na wielotygodniowe spożywanie wymienionych produktów spożywczych.

Finansowanie ludzi, którzy mają najlepsze umiejętności i wiedzę na to, aby nas utrzymywać przy zdrowiu - czyli wszelkiego specjalizacji lekarzy, wyłącznie w przypadku choroby, a przeznaczenie znacznie większych kwot na utrzymanie zdrowia przez ludzi, często bez nawet ogólnego wykształcenia medycznego, zakrawa na miano paranoi. Lekarze powinni mieć stałą pensję, której wysokość jest uzależniona od ilości zdrowych pacjentów których mają pod opieką, a firmy farmaceutyczne powinny mieć dotację także uzależnioną od jakości produkowanych leków.

Jak na razie, obecna system finansowania, uzależnia funkcjonowanie lekarzy i firm farmaceutycznych od ilości zgłaszanych chorób, a nie tego, czy jesteśmy zdrowi.

Polecam także książkę "Apteka Pana Boga" Pani Marii Treben

Maria Treben opisuje 30 gatunków roślin leczniczych, kiedy najlepiej je zbierać, suszyć, jak je przygotowywać i w jakiej formie najlepiej je stosować na jakie schorzenia (herbaty, soki, kompresy, kąpiele ziołowe, nalewki). Książka zawiera informacje na temat zastosowania ziół na cukrzycę, schorzenia żołądka, schorzenia tarczycy, schorzenia węzłów chłonnych, chorób skóry, schorzenia jelit, schorzenia trzustki, schorzenia kości, marskość wątroby, zaburzenia krążenia, zaparcia, i wiele innych schorzeń. „W czasie, w którym duża cześć ludzkości oddaliła się od naturalnego środowiska, gdy wskutek niewłaściwego stylu życia atakują nas groźne choroby, powinniśmy ponownie „odkryć" nasze zioła lecznicze, którymi Pan Bóg, obdarza nas od niepamiętnych czasów.” Maria Treben

Czy chcesz wesprzeć naszą działalność?
Konto Fundacji:
Numer rachunku
16 1140 2017 0000 4002 1217 9489
Numer rachunku IBAN
PL 16 1140 2017 0000 4002 1217 9489
Numer BIC
BREXPLPWMBK
Fundacja Terebint
skr. poczt 240
66-410 Gorzów Wielkopolski

Tytuł przelewu: "Podręcznik" lub "3.r"

Prosimy o wsparcie działalności Fundacji.

Formularz przelewu bankowego - skrócony
[Wpłata - druk skrócony]  [Przelew - druk skrócony]